Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Έργο της Μανταλένας Φαλκή !

 


Ένας χρόνος, μισές απαντήσεις..

      άρθρο του Γιάννη Ορφανού,

Ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών. Ένας χρόνος και ακόμη η πλειοψηφία των πολιτών δεν έχουν καταλάβει πως, σε μία χώρα της Ευρώπης, η οποία μάλιστα έχει μόνο μία σιδηροδρομική γραμμή, έγινε αυτό.

     Στις 28 Φεβρουαρίου του 2023, 113 άτομα σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, και όμως, έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα, ακόμη κανείς από τις επίσημες αρχές δεν έχει αναλάβει έστω και την παραμικρή ευθύνη, για την κατάσταση των σιδηροδρομικών γραμμών και την αδιαφορία των σταθμαρχών και όποιων τους διόρισαν.

   Επίσης διαρκής η αδιαφορία των αρχών και όλων των πολιτικών προσώπων, που δεν ασχολούνται με τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση των γραμμών, πράγμα το οποίο θα έπρεπε να είχε συμβεί εδώ και χρόνια.

    Δεν πρέπει οι πολιτικοί να χρειάζονται ένα δυστύχημα, ένα γεγονός που πάνω από εκατό ζωές καταστράφηκαν, για να καταλάβουν ότι πρέπει να αλλάξουν πράγματα. Δεν πρέπει το γεγονός και ο θάνατος τόσων ανθρώπων να θεωρηθεί ¨Θυσία¨ (όπως χαρακτηρίστηκε από μέλη της κυβέρνησης τότε), για να βελτιώσουμε τα μέσα μεταφοράς της χώρας μας.

   Πρέπει να νιώθουμε ασφαλείς να πάρουμε κάθε μέσο μεταφοράς, και αυτά θα πρέπει να περνάνε από συχνούς ελέγχους. Τα γεγονότα της 28 Φεβρουαρίου του 2023 πρέπει να ηχούν σαν καμπανάκι προς την αδιαφορία των αρχών και όλων των υπεύθυνων για τα μέσα μεταφοράς στην Ελλάδα.

   Η αδιαφορία πρέπει να θεωρείται έγκλημα, γιατί η παντελής αδιαφορία μας οδήγησε σε αυτό το γεγονός. Η αδιαφορία των πολιτικών αρχών, είναι έγκλημα όταν, ξέροντας πως οι γραμμές δεν είναι εκσυγχρονισμένες, άρα επικίνδυνες για τους επιβάτες. Και όμως, χρειάζονται ένα δυστύχημα για να κάνουν αυτό για το οποίο έχουν ψηφιστεί.

   Οι θάνατοι αυτοί ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ να ξεχαστούν. Δεν πρέπει να ξεχαστούν γιατί οι τόσες ζωές που χάθηκαν εκεί είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να γίνονται σε μία χώρα η οποία θέλει να θεωρείτε ότι πηγαίνει προς ένα πιο ασφαλές μέλλον. Δεν πρέπει να γίνονται σε μία χώρα της τεχνολογικά εξελιγμένης Ευρώπης, ούτε και πουθενά αλλού στον κόσμο.